Voeg uw eerste item toe aan de verlanglijst

Voeg uw eerste item toe aan de verlanglijst

Hoe Kies je de Juiste Maat Trampoline?

Een trampoline kopen is een spannende stap, vooral als je kinderen hebt die zich verheugen op eindeloze uren springplezier. Maar met zoveel verschillende maten trampolines beschikbaar, kan het kiezen van de juiste maat een uitdaging zijn. In dit artikel helpen we je de juiste maat trampoline te kiezen die past bij jouw behoeften en de beschikbare ruimte in je tuin.

Heb je een kleine tuin? Lees dan onze complete keuzehulp voor trampolines in een kleine tuin.

EXIT Silhouette inground sports trampoline o305cm zwart 12.90.10.00 4

Waarom is de Maat van de Trampoline Belangrijk?

De maat van de trampoline bepaalt niet alleen hoeveel ruimte je nodig hebt in je tuin, maar ook hoeveel springplezier en veiligheid je kunt bieden. Een te kleine trampoline kan de bewegingsruimte beperken en minder leuk zijn voor oudere kinderen, terwijl een te grote trampoline lastig te plaatsen kan zijn in een beperkte ruimte en misschien overkill is voor jongere kinderen.

Overwegingen bij het Kiezen van de Juiste Maat

 1. Beschikbare Ruimte
  • Meet je Tuin: Voordat je een trampoline koopt, meet je de beschikbare ruimte in je tuin. Houd rekening met obstakels zoals bomen, schuttingen en tuinhuisjes. Vergeet niet om ook een veiligheidszone rondom de trampoline in te plannen, zodat er voldoende ruimte is om veilig te springen zonder dat je ergens tegenaan botst.
  • Veiligheidszone: Het is aan te raden om minstens 1 meter vrije ruimte rondom de trampoline te houden. Dit voorkomt dat kinderen in contact komen met harde oppervlakken of obstakels als ze van de trampoline afspringen of vallen.
 2. Leeftijd en Aantal Gebruikers
  • Leeftijd van de Kinderen: Jongere kinderen hebben meestal voldoende aan een kleinere trampoline, bijvoorbeeld een van 2,4 tot 3 meter. Oudere kinderen en tieners kunnen meer genieten van een grotere trampoline van 3,6 tot 4,3 meter of zelfs groter.
  • Aantal Springers: Overweeg hoeveel kinderen er tegelijk op de trampoline zullen springen. Voor meerdere springers is een grotere trampoline veiliger en comfortabeler. Let echter altijd op de aanbevolen limiet van het aantal gebruikers per keer om veiligheid te waarborgen.
 3. Gebruik en Activiteiten
  • Gebruik: Denk na over hoe de trampoline gebruikt zal worden. Als het voornamelijk voor jongere kinderen is, kan een kleinere trampoline voldoende zijn. Als de trampoline wordt gebruikt voor gymnastiektrainingen of door meerdere kinderen tegelijk, is een grotere maat wenselijk.
  • Activiteiten: Voor acrobatische oefeningen en hogere sprongen zijn grotere trampolines beter geschikt omdat ze meer ruimte bieden voor bewegingen en veilig landen.
 4. Budget
  • Kosteneffectiviteit: Grotere trampolines zijn meestal duurder, niet alleen in aanschaf, maar ook in onderhoud. Bepaal je budget en overweeg hoeveel je bereid bent te investeren in een trampoline.
  • Toebehoren: Houd er ook rekening mee dat accessoires zoals trampolineranden, veiligheidsnetten en beschermhoezen in prijs kunnen variëren afhankelijk van de grootte van de trampoline.
5858A V7

Trampolinematen en Hun Voordelen

Hier is een overzicht van veelvoorkomende trampolinematen en de bijbehorende voordelen:

 1. Kleine Trampolines (1,8-2,4 meter)
  • Voordelen: Perfect voor kleinere tuinen of voor gebruik binnenshuis. Ze zijn ideaal voor jongere kinderen en bieden een uitstekende manier om energie te verbranden in een beperkte ruimte.
  • Gebruik: Geschikt voor peuters en kleuters, voor basis springactiviteiten.
 2. Middelgrote Trampolines (2,4-3,6 meter)
  • Voordelen: Goede balans tussen ruimtegebruik en springoppervlak. Ze zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt door kinderen van verschillende leeftijden.
  • Gebruik: Geschikt voor kinderen tot tieners, ideaal voor gezinnen met beperkte tuinruimte maar behoefte aan een trampoline die meerdere jaren meegaat.
 3. Grote Trampolines (3,6-4,3 meter en groter)
  • Voordelen: Bieden veel ruimte voor meerdere kinderen en complexere springbewegingen. Ze zijn perfect voor oudere kinderen, tieners en zelfs volwassenen.
  • Gebruik: Ideaal voor gezinnen met grotere tuinen en kinderen die van actieve spelletjes houden of acrobatische sprongen willen oefenen.
589 V7

Tips voor het Plaatsen van de Trampoline

 1. Veilige Locatie: Kies een vlakke ondergrond en zorg ervoor dat de trampoline niet in de buurt staat van obstakels zoals bomen, muren of tuinmeubilair.
 2. Gras of Zacht Ondergrond: Plaats de trampoline bij voorkeur op gras of een andere zachte ondergrond. Dit vermindert de impact van vallen. Vermijd harde ondergronden zoals beton.
 3. Weerbestendigheid: Denk aan de weersomstandigheden in je regio. Voor langdurig buitengebruik, kies een trampoline en accessoires die bestand zijn tegen zon, regen en wind.
 4. Toegang en Veiligheid: Zorg ervoor dat er gemakkelijke toegang tot de trampoline is, vooral voor jongere kinderen. Overweeg het gebruik van een ladder en een veiligheidsnet om ongelukken te voorkomen.