Alle trampolines van de Trampoline Koning
Wat zijn het er een hoop, hè?! Ik kan me goed voorstellen dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Zoveel keuze, zoveel soorten. Om het eenvoudig te maken schreef ik een keuzehulp waar ik je zoveel mogelijk probeer uit te leggen over de verschillende soorten trampolines. Hieronder vind je een beknopte samenvatting.
Trampoline op poten, inground, of volledig ingegraven?
Allereerst raad ik je aan om te kiezen voor het type trampoline. Er zijn 3 trampoline-types. De eerste is de trampoline op poten. Deze trampolines zijn makkelijk op- en af te bouwen. Je hoeft niet te graven en als je de ruimte waar de trampoline staat een keer nodig hebt, breek je de trampoline eenvoudig af.
Daarnaast zijn er Inground trampolines. Deze trampolines worden in een gat geplaatst, en steken slechts zo’n 20 tot 30 cm boven de grond uit. Hierdoor ziet de trampoline er strakker uit. Ook is de valhoogte voor kinderen veel lager dan wanneer de trampoline op poten staat, wat de inground trampoline een stuk veiliger maakt.
Als laatste zijn er trampolines die volledig met de grond gelijk zijn ingegraven. Door een speciaal ontwikkelde techniek zijn fabrikanten erin geslaagd om trampolines te maken die helemaal niet meer boven de grond uit steken. Deze trampolines hebben een hele strakker afwerking waardoor ze het aanzicht van de tuin niet meer aantasten.
Wil je meer weten over de verschillen tussen een ingegraven trampoline en een trampoline op poten? Lees mijn uitgebreide artikel.
Rond of rechthoekig
Wanneer je weet welk type trampoline je wilt kopen, moet je beslissen welke vorm geschikt is. De meest voorkomende en basic trampolines zijn ronde trampolines. Ze zijn meestal goedkoper dan rechthoekige trampolines en zijn meer geschikt voor de onervaren trampoline springer. Op een ronde trampoline wordt je telkens een klein beetje naar het midden “getrokken” tijdens het springen. Dat komt doordat de veren rondom de trampoline zitten en de spanning daarom overal gelijk is.
Een rechthoekige trampoline wordt vaak gekozen door meer ervaren springers. Op een rechthoekige trampoline is de spanning van de veren niet overal hetzelfde. Daardoor kun je op sommige plekken hoger springen dan op andere plekken. Ook is het makkelijker om op je eigen plek te blijven springen, in plaats van dat je automatisch een beetje naar het midden springt. Dit maakt het dus ook makkelijker om trucjes uit te voeren.
Afmeting
De maat van de trampoline is ook een belangrijk aspect. Zeker wanneer je een trampoline voor in een kleine tuin wilt kopen (lees hier onze trampoline keuzehulp voor kleine tuinen). De trampoline moet niet te groot zijn, maar ook zeker niet te klein. Op een te klein trampoline zullen kinderen snel uitgekeken zijn. Lees meer over de trampoline maat.
Met of zonder veiligheidsnet
Een veiligheidsnet maakt een trampoline veiliger. Het is een extra bescherming voor kinderen die perongeluk verkeerd springen. Dit maakt de trampoline een stuk veiliger, maar ook een stuk groter. Hierdoor staat hij behoorlijk in het zicht. Veel mensen hebben daarom de voorkeur voor een trampoline zonder net.
Kies jij toch voor veiligheid? Kijk dan bij trampolines met net.