Voeg uw eerste item toe aan de verlanglijst

Voeg uw eerste item toe aan de verlanglijst

Leuke ideeën voor op de trampoline

Trampolines zijn niet alleen voor kinderen om op te springen en te stuiteren, maar er zijn nog veel meer leuke dingen die je erop kunt doen! Of je nu een trampoline hebt in je achtertuin of erover nadenkt om er een te kopen, het is de moeite waard om te weten welke andere leuke activiteiten je kunt doen. In dit artikel delen we enkele leuke en veilige activiteiten die je kunt uitproberen op een trampoline. Maar onderschat je kinderen niet! Ze hebben vaak zelf genoeg fantasie om naast onderstaande lijst nog veel meer ideeën om zich te vermaken op de trampoline.

Trampoline springen 3

Kamperen op de trampoline

Is het buiten lekker weer en koelt het ‘s nachts niet al te erg af? Dan kan het voor kinderen fantastisch zijn om eens te overnachten op de trampoline. Een soort vakantie in de achtertuin! Heb je een trampoline met veiligheidsnet eromheen? Dan kun je de trampoline eenvoudig ombouwen tot een tent. Daarnaast zijn er ook speciale trampoline tenten te koop! Voor kinderen is dit een geweldige ervaring.

Trampoline basketbal

Basketbal op de trampoline is een hele populaire bezigheid. Er zijn speciale trampoline-basketbalringen te koop die je aan de rand van de trampoline kunt bevestigen. Je kunt dan proberen om te dunken of om verschillende trucs te doen terwijl je springt op de trampoline. Het is een geweldige manier om actief bezig te zijn en heel veel plezier te maken op de trampoline.

Trampoline yoga

Ja, je leest het goed, yoga op een trampoline! Trampoline yoga is een unieke en uitdagende manier om je yoga-routine naar een hoger niveau te tillen. Omdat een trampoline een veerkrachtige ondergrond is, zal het je lichaam uitdagen om in balans te blijven tijdens de yoga-oefeningen. Het helpt bij het verbeteren van je evenwicht en coördinatie. Er zijn verschillende trampoline yoga-video’s op YouTube beschikbaar om je op weg te helpen. Zo heb je al ouder ook plezier van de trampoline!

Trampoline fitness

Trampoline fitness is de perfecte manier om op een leuke manier aan je conditie te werken. Er zijn tal van trampoline-workouts beschikbaar die je kunt doen om je hartslag te verhogen en tegelijkertijd calorieën te verbranden. Het is een effectieve en leuke manier om fit te blijven. Pak er wat gewichten bij of probeer bijvoorbeeld zo vaak mogelijk te springen in 1 minuut.

Trampoline acrobatiek

Als je op zoek bent naar wat meer avontuur, dan kun je trampoline acrobatiek proberen. Het is een geweldige manier om je creativiteit te uiten en nieuwe trucs te leren terwijl je springt en stuiterend op de trampoline. Er zijn verschillende trampoline acrobatiek-groepen en lessen beschikbaar om je te helpen bij het leren van nieuwe trucs en technieken.

Zonnen

Op latere leeftijd zie je dat kinderen het springen op de trampoline minder leuk gaan vinden. Ze vinden het sneller kinderachtig en springen daarom minder snel op de trampoline. Dat wil echter niet zeggen dat ze er niet meer op te vinden zijn. Veel pubers gebruiken de trampoline bijvoorbeeld nog om op te zonnen of om er gewoon lekker op te chillen.